Maklike Bobotie Res...
 
Notifications
Clear all

Maklike Bobotie Resep

1 Posts
1 Users
0 Reactions
15 Views
dorper
(@dorper)
Posts: 120
Member Admin
Topic starter
 

Hierdie bobotie is regtig maklik om te maak en vol geur. Dis ’n ou gunsteling in baie Afrikaanse huise en werk perfek saam met geel rys en blatjang.

Wat jy nodig het:

• 500g maalvleis (bees of lamsvleis)
• 1 sny witbrood (geweek in ½ koppie melk)
• 1 ui (gekap)
• 2 knoffelhuisies (fyngekap)
• 1 eetlepel olie of botter
• 2 teelepels kerriepoeier
• 1 teelepel borrie (geelwortel)
• 1 eetlepel asyn of suurlemoensap
• 1 eetlepel appelkooskonfyt
• 1 teelepel sout
• ½ teelepel peper
• 2 eetlepels rosyne (opsioneel)
• 2 eiers
• ½ koppie melk (vir die eiermengsel bo-op)

Hoe om dit te maak:

  1. Voorverhit jou oond tot 180°C.

  2. Braai die ui en knoffel in die olie tot sag.

  3. Voeg die maalvleis by en braai tot bruin.

  4. Voeg kerriepoeier, borrie, sout, peper, asyn, appelkooskonfyt en rosyne by. Roer goed.

  5. Druk die brood uit en meng dit in (gooi die oortollige melk nie weg nie – hou dit vir die bolaag).

  6. Laat die mengsel prut vir ’n paar minute.

  7. Skep alles in ’n oondbak en maak die oppervlak gelyk.

  8. Klits die 2 eiers saam met die melk (gebruik ook die melk van die brood) en giet dit bo-oor die vleis.

  9. Bak vir ongeveer 30–40 minute totdat die eiermengsel gestol en goudbruin is.

Bedien met geel rys, piesangskyfies en ’n lekker skep blatjang aan die kant.

I will be your admin now.

 
Posted : 01/05/2025 8:54 pm
Topic Tags
Share: