Malvapoeding is die koning van warm nageregte – sponsagtig, soet en met ’n heerlike sous wat insypel. Hier’s ’n maklik-om-te-maak weergawe.
Wat jy nodig het:
Vir die poeding:
• 1 koppie suiker
• 2 eiers
• 1 eetlepel appelkooskonfyt
• 1 koppie meel
• 1 teelepel koeksoda
• ½ teelepel sout
• 1 eetlepel botter (gesmelt)
• 1 teelepel asyn
• 1 koppie melk
Vir die sous:
• 1 koppie room (of ingedampte melk)
• ½ koppie suiker
• ½ koppie botter
• ½ koppie water
• 1 teelepel vanielje
Hoe om dit te maak:
-
Voorverhit jou oond tot 180°C. Smeer ’n oondbak.
-
Klits die suiker en eiers saam tot lig. Voeg appelkooskonfyt by en meng.
-
Meng die droë bestanddele in. Voeg dan die gesmelte botter, asyn en melk by. Roer goed.
-
Gooi in die bak en bak vir ±35–40 minute tot goudbruin en gaar.
-
Intussen, kook al die sousbestanddele saam tot dit goed gemeng is.
-
Giet die warm sous oor die warm poeding sodra dit uit die oond kom. Laat dit intrek.
Bedien warm met room, vla of roomys.
I will be your admin now.