Waterblommetjiebredie is ’n eg Suid-Afrikaanse gereg uit die Boland. Dis stadig-gekookte trooskos wat heerlik is in die winter. Hier is ’n eenvoudige weergawe wat jy op die stoof of in ’n potjie kan maak.
Wat jy nodig het:
• 800g skaapvleis (nek, boud of rib, in stukke gesny)
• 1 ui (gekap)
• 2 knoffelhuisies (fyngekap)
• 1 eetlepel kookolie
• Sout en peper na smaak
• 1 teelepel gemengde kruie (of vars roosmaryn en tiemie)
• 4 aartappels (geskil en in blokkies gesny)
• 1 koppie water of vleisaftreksel
• 1 bak vars waterblommetjies (skoon en afgespoel met soutwater)
Hoe om dit te maak:
-
Verhit olie in ’n pot en braai die vleis tot mooi bruin. Haal uit en hou eenkant.
-
In dieselfde pot, braai die ui en knoffel tot sag.
-
Voeg die vleis terug, gooi sout, peper en kruie by.
-
Voeg die aartappels en water/vleisaftreksel by.
-
Sit die deksel op en laat dit prut oor lae hitte vir sowat 1½ uur tot die vleis sag is.
-
Voeg die skoongemaakte waterblommetjies by en kook nog 20–30 minute tot hulle sag is.
-
Proe en geur weer indien nodig.
Bedien met rys, stampmielies of net so – dit smaak soos huis!
I will be your admin now.