Maklike Vetkoek met...
 
Notifications
Clear all

Maklike Vetkoek met Mince Vulsel Resep

1 Posts
1 Users
0 Reactions
14 Views
dorper
(@dorper)
Posts: 120
Member Admin
Topic starter
 

Dis die ultimate padkos, markkos of naweek-bederf: sagte vetkoek met ’n geurige maalvleisvulsel binne. Hier’s hoe jy dit maklik self kan maak.


Wat jy nodig het:

Vir die vetkoek (maak ongeveer 10):

• 4 koppies koekmeel
• 10g kitsgis (1 pakkie)
• 1 teelepel sout
• 1 eetlepel suiker
• 2½ koppies louwarm water
• Olie om in te braai

Vir die maalvleisvulsel:

• 500g maalvleis (bees of lamsvleis)
• 1 ui (gekap)
• 2 knoffelhuisies (fyngekap)
• 1 teelepel kerriepoeier (opsioneel vir geur)
• Sout en peper
• 1 eetlepel tamatiepasta of ½ blikkie tamaties
• Bietjie olie om in te braai


Hoe om dit te maak:

Vetkoek:

  1. Meng meel, gis, sout en suiker in ’n groot bak.

  2. Voeg die louwarm water stadig by terwyl jy roer tot ’n sagte deeg vorm.

  3. Knie die deeg vir sowat 10 minute tot glad.

  4. Bedek die bak en laat die deeg rys vir ±1 uur tot dit verdubbel in grootte.

  5. Slaan die deeg af en verdeel in bolle (soos tennisbal grootte). Laat staan nog 15 min.

  6. Verhit olie in ’n diep pot of pan. Braai elke bol tot goudbruin en gaar binne (moenie te vinnig braai nie). Dreineer op papierhanddoek.

Mince Vulsel:

  1. Braai die ui in ’n bietjie olie tot sag. Voeg knoffel en kerriepoeier by (indien gebruik).

  2. Voeg die maalvleis by en braai tot gaar en bruin.

  3. Voeg tamatiepasta of tamaties by, geur met sout en peper, en laat prut vir 10–15 minute tot lekker dik.


Om voor te sit: Sny die vetkoek oop (soos ’n broodrolletjie), skep die warm mince binne en geniet dadelik.

Jy kan ook kaas, blatjang of rissies bysit vir ekstra smaak.

I will be your admin now.

 
Posted : 01/05/2025 8:57 pm
Topic Tags
Share: